Des d’aquesta setmana els centres cívics i culturals de Mollet compten amb un servei de Wi-Fi per a les persones empadronades a la ciutat que els permetrà navegar per la xarxa de manera gratuïta.

 

La xarxa Wi-Fi estarà disponible en els 9 centres cívics i culturals de la ciutat*, a la Biblioteca Can Mulà i a l’Ajuntament. En alguns casos, com a l’Ajuntament i la Biblioteca, també es podrà accedir al Wi-Fi Mollet en el perímetre exterior al centre emissor. Tot els equipaments disposaran a la vista dels usuaris un senyal que identifica que pots connectar-te a la xarxa Wi-Fi Mollet.

La posada en funcionament d’aquest servei ha estat possible gràcies al desplegament de la xarxa multiservei que es va iniciar l’any passat amb el finançament del Fons Estatal d’Inversió Local (amb un pressupost de 319.00 euros). Un dels serveis a la ciutadania que et possibilita aquesta xarxa és l’accés a la navegació gratuïta i sense fils. D’aquesta manera l’Ajuntament proporciona a la ciutadania accés a la societat de la informació, tot fent un primer pas en la implantació de la e-administració d’accés universal i orientada a la reducció de l’anomenada fractura digital.

 De fet, el desplegament de la xarxa Wi-Fi als equipaments municipals és una primera fase. L’Ajuntament preveu que, abans que finalitzi l’any, es pugui accedir al servei de Wi-Fi des de qualsevol punt de la ciutat.

 La xarxa Wi-Fi és el primer servei que es posa en funcionament d’aquesta xarxa multiserveis que, al llarg del 2010, permetrà altres serveis com l’oficina electrònica, el portal del ciutadà per a tràmits electrònics amb l’administració i els punts d’informació digital en diferents equipaments de la ciutat.

Com utilitzar la xarxa Wi-Fi Mollet

Un cop a l’ordinador, la xarxa apareix com a xarxa wi-fi oberta amb el nom de “WIFI MOLLET”. Un cop connectats a la xarxa, en obrir el navegador ens apareixerà una pantalla amb la pàgina de Wi-Fi Mollet, on poder registrar-se o identificar-se com a usuari ja registrat i començar a navegar. Només es podran registrar les persones empadronades a Mollet, que rebran un identificador i una contrasenya al seu correu personal amb la qual podran començar a navegar.

 La nova xarxa Wi-Fi està enfocada a la navegació per Internet i la utilització del correu electrònic, però no contempla les descàrregues de música, pel·lícules, ni altres continguts.

Aquesta xarxa wi-fi està subjecta a la resolució de la CMT del 25 de març de 2010 referent a unes noves normes per a “l’explotació de xarxes i prestació de serveis de comunicacions electròniques per part de les administracions públiques”. Els principals punts de la nova regulació són:

– Que aquestes xarxes no afectin a la lliure competència:

  • Xarxes limitades a 256kbs de descàrrega destinades a cobertura en exteriors
  • Accés en biblioteques i centres de foment d’activitats docents, educatives o culturals

– Registre d’operadors de telecomunicacions

 La roda de premsa per presentar el nou servei s’ha fet aquest matí, hi ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Sergi Garcia.

 *equipaments: CC Can Borrell, CC L’Era, CC Can Pantiquet, CC La República, CC de Lourdes, CC La Marineta, CIRD Joana Barcala, Centre de Serveis El Lledoner, Biblioteca Can Mulà, Espai Jove La Nau i Ajuntament.

Fuente :  L´Ajuntament de Mollet Del Vallès

Abrir chat
SoloTaller Informática
Hola
Necesitas ayuda?